اینترنت اشیاء چیست؟
چیزهایی که نیاز است در مورد اینترنت اشیاء بدانید
اینترنت اشیاء (Internet of Things یا به اختصار IoT) شامل همه دستگاههای متصل به اینترنت میشود. این دستگاهها با اتصال به اینترنت به جمعآوری یا انتشار اطلاعات میپردازند. امروزه به لطف پردازندههای ارزان و شبکههای بیسیم، میتوان هرچیزی را به اینترنت متصل کرد. با این کار، وسیله مورد نظر هوشمند میشود؛ به این معنی که میتواند بدون دخالت مستقیم انسان کار خاصی انجام دهد و دنیاهای فیزیکی و دیجیتال را با هم ادغام کند.
نمونه یک دستگاه مجهز به اینترنت اشیا چیست؟
تقریباً همه وسایل میتوانند به یک دستگاه مجهز به اینترنت اشیا تبدیل شوند. تنها نیاز است که به اینترنت وصل شوند و از این طریق کنترل شوند.
یک لامپ که توسط تلفن همراه روشن میشود یک دستگاه اینترنت اشیا است. همینطور یک حسگر حرکتی یا ترموستات هوشمند. یک وسیله اینترنت اشیا هم میتواند اسباببازی یک کودک باشد هم یک کامیون خودران. یا حتی وسیلهای به مراتب پیچیدهتر؛ موتور جت، سنسورهای متعددی دارد که به صورت پیوسته اطلاعاتی را جهت اطمینان از کارکرد صحیح به مرکز ارسال میکند. در مقیاس بزرگتر، پروژه شهرهای هوشمند همه جا را با حسگرها پر میکنند تا بتوانیم درک و کنترل بهتری روی محیط زیست داشته باشیم.
اصطلاح اینترنت اشیاء معمولاً در مورد دستگاههایی که به طور معمول انتظار نمیرود به اینترنت متصل باشند به کار میرود. اتصال این دستگاهها به اینترنت باعث فعال بودن دستگاهها بدون دخالت انسان میشود. به همین دلیل یک کامپیوتر شخصی یا تلفن همراه یک دستگاه اینترنت اشیا شناخته نمیشود. حتی با توجه به اینکه یک تلفن همراه سنسورهای متعددی را شامل میشود. با این حال، دستگاههایی مثل ساعت هوشمند، دستبند سلامتی یا دیگر دستگاههای پوشیدنی در دسته اینترنت اشیا قرار میگیرند
تاریخچه تکنولوژی اینترنت اشیا
ایده اضافه کردن سنسورها به اشیا در دهه ۱۹۸۰ و ۱۹۹۰ مورد بحث قرار گرفت و همینطور در برخی پروژه ها از جمله یک فروشگاه اتوماتیک به کار رفت. اما چیپست ها خیلی بزرگ و حجیم بودند و هیچ راهی وجود نداشت که بتواند به طور موثر ارتباط برقرار کند. سنسور های اولیه به اندازه کافی ارزان و قابل دسترس نبودند. از طرفی به سنسور های یکبار مصرف نیز نیاز بود تا بتواند میلیارد ها دستگاه را به هم وصل کند. کوین اشتون اصطلاح “اینترنت اشیا” را در سال ۱۹۹۹ ابداع کرد، اگرچه حداقل یک دهه طول کشید تا فنآوری بتواند به این دیدگاه برسد
مزایای اینترنت اشیا
مزایای بسیاری برای این گزینه در خدمات گوناگون دیده شده است. در واقع این نوع اینترنت دارای مزایایی می باشد که در امر تجارت اهمیت زیادی دارند. این موارد عبارتند از:
• نظارت کامل بر کسب و کار و فرایند های آن به راحتی صورت می گیرد.
• در وقت و پول صرفه جویی می شود.
• باعث افزایش بهره وری کارکنان خواهد شد.
• باعث خواهد شد برای کسب و کارتان تصمیم های بهتری بگیرید.
• همچنین اینترنت اشیا باعث می گرد رویکرد شما نسبت به کسب و کار عوض شود و در این مورد بازنگری کنند.
• این مورد می تواند به راحتی منزل، دفاتر و وسایل نقلیه را هوشمند تر کند.
• با این گزینه اتومبیل های خودران و شهر های هوشمند می توانند نحوه ساخت و مدیریت فضا های عمومی خود را تغییر دهند.
• امنیت یکی از بزرگترین مسائل اینترنت اشیا است. این سنسور ها در بسیاری از موارد داده های بسیار حساس را جمع آوری می کنند.
چهت مطالعه موارد مشابه بیشتر به وبلاگ سیلو فایل مراجعه فرمایید.
منبع: ایده وب